Vad händer i oktober

Senaste nytt om vad som händer i Librisprojektet under oktober 2014.

  • BURK-licenser i nuvarande omfattning är uppsagda till den 31 dec 2014. Nya licenser enligt beslut tecknas i samband med att Länsbiblioteket övergår till Region Östergötland.
  • Vi har påbörjat kartläggningen av inköpsprocesser/arbetsflöden för att kunna ta fram gemensamma rutiner, detaljerad tidplan och rätt information/utbildning till alla.
  • Kartläggning är genomförd i fem bibliotek, fem är inbokade till nästa vecka, metadatagruppen kartlägger ”sina” bibliotek. Ett bibliotek är kvar att kontakta…
  • Göta Petter-bloggen med information till Göta personal, arbetsgrupper och intressenter lanseras inom kort
  • Information/utbildning om Libris kommer att ske i november med besök på biblioteken samt inbjudan till utbildningstillfällen beroende på vem som behöver veta vad, ex nya rutiner, allmän kunskap om Libris, arbetsordning inför själva transformationen.
  • December kommer att bli en transformationsmånad, räkna med att köpa in så mycket ni kan redan i november

Jag får passa på att tacka för trevliga samtal när jag har talat med de olika biblioteken. Alla befinner sig i olika situationer och har olika förutsättningar men engagemanget och kunskapen är stor överallt och man har vänligt delat med sig. En gedigen kartläggning lägger grunden för goda rutiner efter nyår. Det är bara det man medveten om, som man kan förändra till det bättre…

En utmaning framöver är att hitta Götaidentiteten, mittemellan det lokala biblioteket och den nationella katalogen. Hur samarbetar vi på bästa sätt för att erbjuda Götalåntagarna bästa service? Mitt uppdrag är att göra detta så tydligt för Götabiblioteken som möjligt, för att kunna fatta rätt beslut vid rätt tillfälle. Det ska vara en tillgång att tillhöra Göta och innebära delaktighet och förtroende.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s